Produkty spożywcze, które mają wpływ na siłę mięśni

Poniżej zapoznajemy was z 6 produktami spożywczymi, których spożywanie może pomóc wam wkroczyć na drogę prowadzącą do zdrowia.

Jaka jest prawda?

Zdaję sobie sprawę z tego, że na siłowni każde twoje działanie jest napędzane. Wszystkie te bzdury odnośnie zdrowia i tego, jak dobre odżywianie może na nie wpłynąć są wyssane z palca! Zazwyczaj tworzą je takie osoby, jak twoja mama i ci, którzy nie mają pojęcia o tym co mówią.

Posłuchaj co mamy ci do powiedzenia. Dzięki naszym wskazówkom osiągniesz optymalne zyski – twoje cele zdrowotne zostaną zrealizowane. Z pewnością zauważysz, jak twój system odpornościowy jest lepszy, niż dotychczas, a wydajność wzrosła. Obierz odpowiednią strategię na siłowni. W rezultacie twoje wysiłki będą przynosiły rezultaty. Zobaczysz zmiany w liczbie powtórzeń, które wykonujesz, w szybkości ruchów, w wyglądzie mięśni.

Orzechy zwiększają żywotność organizmu

Według badań przeprowadzonych na Harvard University – jedzenie orzechów każdego dnia wpływa na żywotność i zdrowie organizmu. Zalecane jest włączenie tego produktu do diety. Spożywanie orzechów może również obniżyć ryzyko powstania takich chorób, jak rak, chorób serca i płuc.

Orzechy są pożywne. Warto zwrócić uwagę na fakt, że produkt ten jest bogaty w wartości odżywcze : nienasycone tłuszcze, błonnik, witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Znane placówki ochrony zdrowia, takie jak : U.S. Food and Drug Administration polecają ludziom jeść orzechy. Są one bowiem postrzegane, jako element zdrowej diety.

Jedzenie ryżu przez dłuższy okres może poprawić cukier we krwi

Ameryka boryka się z problemem otyłości i cukrzycy. Jest on głównie efektem prowadzeniem nieodpowiedniego stylu życia. Na powstanie tych dolegliwości ma wpływ brak aktywności fizycznej i stosowanie złej diety. Jeśli chcemy zmienić ten stan, musimy zacząć działać!

Koreańscy badacze, w badaniu przeprowadzonym na myszach ukazali, że jedzenie ryżu powoduje zmniejszenie masy ciała, spadek poziom cukru we krwi, insuliny i leptyny. Ryż między innymi aktywuje AMPK i transportuje cukier. Niestety, aby odnieść te dane do ludzi konieczne jest przeprowadzenie bardziej szczegółowych badań.

Sok wiśniowy zmniejsza prawdopodobieństwo powstania stanów zapalnych

Sok wiśniowy zwiększa ochronę przed uszkodzeniami tkanki mięśniowej, które mogą powstać na skutek wykonywania intensywnych treningów. Wszelkie urazy mogą pojawić się jako efekt – zarówno startowania w maratonach, jak i robienia intensywnych ćwiczeń.

Wszystkie chemikalia, które znajdują się w soku wiśniowym, takie jak : flawonoidy, antocyjany – zapobiegają powstaniu oksydacyjnych uszkodzeń mięśni i stanów zapalnych z regeneracją po wykonanym wysiłku. Spożywanie soku z wiśni jest zalecane wszystkim sportowcom. Istnieje przekonanie, że włączenie go do diety przyczyni się utrzymania zdrowia i witalności.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Copyright © 2013 - 2015. Wszystkie prawa zastrzeżone.
O mnie | Kontakt